ירושה לקטינים

על יתרונות עריכת צוואה עמדנו רבות, היום נשתף במקרה שהגיע למשרדנו.

אישה בשנות ה-30 לחייה הגיעה אלינו לאחר מותו הפתאומי של בעלה, טרם פטירתו של האב נולדו לשניים שלושה ילדים, כולם עד גיל 10, טרם פטירתו של האב איננו ערך צוואה.

ראשית, כדי להבין את מורכבות הסוגיה יש לדעת מה אומר חוק הירושה הקיים בישראל. בהנחה שאדם לא הותיר אחריו צוואה, כמו במקרה שלפנינו, קובע החוק שהילדים הם יורשיו ושעליהם לחלק ביניהם את העיזבון שווה בשווה. יחד עם זאת, במידה שבן זוגו של הנפטר (שהיה נשוי לו או ידוע בציבור) עדיין בחיים, יורש הוא חצי מהעיזבון בעוד הילדים מתחלקים ביניהם בחצי הנותר. אם אחד או יותר מהיורשים הינם קטינים, מורה החוק כי יש למנות מנהל עיזבון הפועל בהתאם להוראות של בית המשפט, ולפי טובת הקטין. מנהל זה עשוי להיות אחד ההורים שהינו האפוטרופוס של הילד. מצד שני, במידה שקיימת צוואה ניתן לציין בה את שמו של האדם, בעל המקצוע או הגוף שינהל את העיזבון, ישמור על ערכו וידאג כי ייעשה בו שימוש לטובת הקטין עד שיגיע לגיל 18. כמו כן, בצוואה ניתן להוסיף סייגים שונים, כדוגמת העברת העיזבון מידי המנהל לקטין רק עם הגיעו לגיל אחר, כדוגמת 21 או 24 שנים מאחר שלדעת המוריש גיל 18 הינו צעיר מדי.

החלק של הקטינים בכל דבר יירשם על שמותיהם כפי שיפורטו בצו הירושה, על אף גילם הצעיר. התוצאה היא שכל אחד מהקטינים הופך להיות שותף בבעלות על הנכסים השונים של המשפחה. בדרך כלל אין לכך משמעות בחיי היום יום כי הם קטינים, יש לכך משמעות מרובה כשמבקשים לסגור חשבון בנק או למכור נכס מקרקעין, לצורך ביצוע פעולות משפטיות מיוחדות אלה יש צורך באישור בית המשפט למשפחה.

שימו לב כי בית משפט לא יאשר הסתלקות מחלקו של קטין בירושה אלא אם מוכח לבית המשפט שההסתלקות רק מועילה לקטין.

שתפו את הטור

המשרד מזרחי & מויאל ושות' נוסד על ידי עורך הדין אריק מויאל בשנת 2006 עורך דין בעל תואר ראשון בהצטיינות ותואר שני ( LL.M)
המשרד מתמחה בדיני מקרקעין, דיני משפחה, צוואות, ירושות, עזבונות.

משרדנו נותן ליווי ויעוץ בהתנדבות בשי"ל נשר. עו"ד דוד מזרחי מעביר הרצאות בנושא יפוי כוח מתמשך, צוואות, ירושות ומוסמך על ידי האפוטרופוס לערוך יפוי כוח מתמשך.

משרדנו עורך עשרות יפויי כוח מתמשך ואף לעיתים מגיע לבתי אבות ולבית הלקוח.

טורים נוספים

דיני משפחה

רוצים להתגרש? לא חייבים לרוץ לעו"ד !!!

רוצים להתגרש? לא חייבים לרוץ לעו"ד !!! כעת נציג בפניכם דרך המוזילה עליות בצורה משמעותית ידעתם שיש הליך שנקרא ישוב סכסוך?? כיום, תחילת הדיונים בענייני

דילוג לתוכן