זוגות רבים נמצאים בקשר לזוגיות שניה אך חוששים מההליך בעיקר בשל העניין הכלכלי להלן עצות שיסייעו לכם לפתוח דף חדש עם סיכוי לבסיס מוצק.
- מבחינה משפטית עולה כי הבסיס לחיי זוגיות פרק ב' טובה הינו השקיפות! רצוי וכדאי לדבר מראש על הכול ללא חשש לאי נעימות או חשש לפגוע ברגשות של בן הזוג, זכרו ככל שתיטו להתחשב, להימנע מלדבר על הכול באופן פתוח רחב, מקיף, הכול כולל הכול – אתם עשויים לחזור על טעויות עבר ולהימצא בשבר זוגי נוסף, וזאת משום שהיה לכם לא נעים וחסתם על תחושות בן הזוג שלכם.
- החשש המרכזי סובב סביב העניין הכלכלי, משום שבני הזוג כבר בשלב בו בנו את חייהם וביססו אותם במישור בכלכלי. אשר על כן, חשוב לשבת לתאם ציפיות בין בני הזוג, לשוחח לשתף את בני הזוג בהכנסות וההוצאות השוטפות שלכם, לבדוק ביחד הן ההוצאות בכל חודש ומה הם ההכנסות.
- יש לזכור כי לגברים בפרק ב' קיימים לרוב תשלומי חובה כגון מזונות ומדור.
- יש לבדוק מה מספר הילדים של כל אחד מבני הזוג, והאם יתגוררו ביחד אתנו או בנפרד, מה גיל הילדים, ומה ההוצאות שלנו עבורם בכל חודש? כיצד יתחלקו?
- לנסות לפרט ולכמת את פערי הכנסה והוצאה בין בני הזוג.
- חשבון משותף, האם לפתוח או האם להישאר במסרגת הקודמת של חשבון אישי נפרד? על כל המשתמע של הוצאות וחסכונות. אם הוחלט על פתיחת חשבון משותף אליו נזרים את הכספים, נהוג לעשות זאת באופן יחסי בהתאם להכנסות של בני הזוג. הזרמת כספים לחשבון המשותף באופן שווה לא אפקטיבית במקרה שיש פערים בהכנסות וההוצאות של שני בני הזוג.
- ואם אכן חשבון משותף הרי שתפקידו לנהל בצורה מיטבית שקופה ונהירה את הוצאות הבית. יש צורך להחליט יחד מה נכנס אליו, בהתאם להכנסות החודשיות, שכר עבודה, אם צד אחד בידו סכום צנוע, ומאידך הצד האחר שעובד משתכר ומקבל מזונות בסכום נאה – יוצר פער כלכלי ביכולת הכלכלית של בני הזוג בטיפוח הזוגיות והבית.
- אם עברתם לגור יחד והדירה היא שלכם ולא בשכירות אזי עומדת לכם כזוג הכנסה נוספת של שכר דירה אותה השכורה וגם על זה יש לתת את הדעת ולתכנן מראש.
- יש למנוע מראש מה שנהוג אצל זוגות רבים, בדגש הגרים יחד, בו הם מתנהלים ללא סידור מקדים ביניהם ואין סדר וחוקיות ביחס להוצאות, כאשר נוצר נוהג בו בן זוג עורך את הקניות תדיר והאחר חופן ארנקו בידו מחשש שאור השמש תסנוור את השטרות ואגרופו קמוץ.
- ישנם בני זוג אשר ירצו לחסוך מעצמם ומהילדים לצורך חיסכון לעתיד, מאידך אחרים שיוציאו בהווה ללא הגבלה על עצמם והילדים.
- לתת למציאות לנהל אתכם תוביל להתחשבנות ופנקסנות בין בני הזוג בנושא כסף וזוגיות, לכן מומלץ לכתוב את ההוצאות השונות כמו תשלום למשק הבית, חשבונות שונים, הוצאות על הילדים, הוצאות על אסתטיקה וטיפוח, לבחון ואת נחיצותן לערוך חלוקה מאוזנת ומחושבת ולפי נקודות התורפה של כל צד להגיע להסכמות על הכול.
- מהלך חשוב ונחוץ ביותר הינו לערוך הסכם ממון רחב ומקיף בין בני הזוג שיכיל את כלל המרכיבים שעיקרם כלכלי אך לא רק גם את האישי המשפחתי, כזה שיתפתח וישקף הכול וכך ימנע בעיות מחלוקות מרמור ומריבות בעתיד.